Hvorfor arbejder Socialdemokratiet imod den grønne omstilling?

I indeværende år blev den såkaldte åben dør ordning vedtaget.
Den skulle gøre det muligt for firmaer at ansøge om at opføre havvindmølle parker på eget intiativ, fremfor den mere langsommelig proces igennem de statslige udbud.

De statslige udbud tager gennemsnitlig 7 år, fra at de politisk er besluttet til at parken er opført. Mediet Zetland, har via aktindsigter nu afdækket at Socialdemokratiet’s embedsfolk meget kraftigt har modarbejdet den lov de selv har udarbejdet, og som de selv peger på skulle få udbygningen af havvind til at gå hurtigere.

Konkret har de afvist flere ansøgninger og dermed udskudt opførelsen af flere GW havvind i Danmark, hvoraf aktindsigterne tegner et billede af at man i frygt for potentielt at miste penge i statskassen er villig til afvise og udskyde opførelsen af havvindmølleparker i Danmark.

Formanden for Venstres Ungdom Maria Ladegaard er chokeret over embedsførelsen af Socialdemokratiet.

“Jeg er tom for ord. Socialdemokratiet viser endnu en gang at de er røde før de er grønne. Det handler udelukkende for dem om, hvordan man kan tjene penge til statskassen, og så er det ligemeget hvem der betaler – og denne gang var det så den grønne omstilling. Det er tydeligt at de er så forhippede på at private firmaer som Ørsted ikke må tjene penge, at de klar til at forsinke Europas uafhængighed af Putins gas.”

Zetland har i deres research afdækket, hvordan det netop er udsigten til kroner i statskassen der har vægtet højere end havvind. En konkret havvindmøllepark som allerede kunne stå klar i 2027 er eksempelvis blevet afvist, hvilket altså havde været markant hurtigere end et statsligt udbud, som hverken var besluttet eller sandsynligvis er under behandling til at blive det.

“Vi har lige set en folketingsvalgkamp, hvor Socialdemokratiet har turneret rundt med et budskab om at et rødt flertal betød en grøn fremtid. Den grønne fremtid må man så forstå inkludere havvindmøller – fordi nutiden og frem til 2030 gør tydeligvis ikke, når man overlagt sylter grøn energi og hellere vil bruge sorte brændsler.” Forsætter Maria Ladegaard.

Socialdemokratiet er vendt tilbage på pressehenvendelser fra Zetland, men med meldingen om at de ikke svarer på sprøgsmål grundet regeringsforhandlingerne.

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!