Venstres Ungdom: Nej til en bred regering

Hvad mange troede var en død idé fra valget i 2019, genopstod da Mette Frederiksen udskrev valg til folketinget d. 5. oktober 2022. Med ordene ”Socialdemokratiet går til valg på at danne en bred regering” var en regering over midten igen i spil i dansk politik. ”En regering som skal få os trygt igennem usikre tider. Virkeligheden – jeres virkelighed – den handler om samarbejde. Og valget handler om, hvem der kan få det til at lykkes” forsatte Mette Frederiksen, mens vi så overraskede til. Særligt, fordi Mette Frederiksen så kategorisk afviste forslaget, sidst det blev bragt på bordet, under valget i 2019.

Og således kom valgkampen bl.a. til at handle om, hvorvidt der efter valget burde dannes en bred regering. På et bagtæppe af, at det er det eneste rigtige at gøre, i krisetider.

Af uransaglige årsager, lykkes det under valgkampen at binde vælgerne på ærmet, at samarbejde partierne imellem kun kan ske i en regering. Hvilket er det stikmodsatte af de massive annonce-indryk, Socialdemokratiets stod bag inden valget, med overskriften ”SAMMEN KAN VI MERE – tak for det brede samarbejde”. Her førte man kampagne på alle de ting, man netop har kunne gennemføre, på trods af en et-partiregering.

I Venstres Ungdom mener vi ikke, at en bred regering er svaret på krisetidernes spørgsmål. Tværtimod. ”Der er en grund til, at Venstre og Socialdemokratiet er to forskellige partier – i to forskellige blokke” siger formand for Venstres Ungdom Maria Ladegaard, ”man ser grundlæggende forskelligt på samfundet. På individet, på staten, og på deres indbyrdes forhold og rolle. Derfor er det også meget svært at forestille sig, at man med så forskellige udgangspunkter, kan skabe en handlekraftig regering”.

Og netop en handlekraftig regering, der kan tage svære beslutninger og gennemføre reformer, er hvad der er brug for i en krisetid. Derfor mener Venstres Ungdom også, at Venstre står bedre i en ”stærk opposition” end i en ”svag regering”, som formand Maria Ladegaard udtrykker det. ”Vi skal ikke lade Mette Frederiksen tørre upopulære beslutninger af på Venstre. Den seneste regeringsperiode har med al tydelighed vist, at Mette Frederiksen er den slags leder, der tager æren for alle succeserne, og skubber de dårlige sager ud til ressortministrene. Og lur mig, om ikke det ville være Venstre-ministre, der ville få fleste dårlige sager”.

Venstre bør dog samarbejde konstruktivt med Socialdemokratiet om at gennemføre reformer, der tager livtag med bl.a. klimakrisen, unges mistrivsel og inflationen. ”Men et sådant samarbejde er ikke forudsat af, at man sidder i regering sammen. Det turnerede Socialdemokratiet så fint med inden valget”, runder Maria Ladegaard af.

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!