It-politik – Retspolitik

IT-politik
Den globale teknologiske udvikling siden 90’erne har sat voldsomt pres på den enkelte borgers retssikkerhed. For liberale er frihed en uindskrænket ret til at gøre, hvad man har lyst til, såvel i samfundet som i den digitale verden inden for lovlighedens grænser. Den digitale tidsalder har bragt nye muligheder med sig, som staten igennem de senere år er begyndt at undergrave og misbruge med massiv masseovervågning.

Venstres Ungdom mener, at grundlovens afsnit om retten til privatliv og brevhemmelighed bør håndhæves i den digitale tidsalder. Venstres Ungdom vil være med til at sikre borgerens fremtidige retssikkerhed imod en stats misbrug af de værktøjer, som de bliver stillet til rådighed.

På trods af, at det i grundloven er specificeret, at alle danskere er sikret brevhemmelighed, har den digitale udvikling gjort den tilsvarende moderne brevhemmelighed på internettet til et retsligt gråt område. Venstres Ungdom mener, at staten aldrig skal kunne tvinge private firmaer til at skabe bagdøre i software eller enheder, for hvad staten senere kan bruge som masseovervågningsværktøjer. Tilmed skal kryptering aldrig brydes uden dommerkendelse, og styrken på kryptering må aldrig lovgivningsmæssigt begrænses.

Venstres Ungdom er store modstandere af masseovervågningen. Siden 2001 har vestlige samfund nedbrudt mere og mere af borgernes retssikkerhed i kampen mod terror. Masseovervågningen har i Danmark ført til indførslen af sessionslogning samt andre digitale masseovervågningsværktøjer uden gavn for borgerens sikkerhed og med manglende resultater til følge. Venstres Ungdom mener, at politiet skal kunne gøre brug af moderne overvågningsmetoder, men at politiet skal have en begrundet mistanke og retskendelse fra domstolene, før de gør brug af den totale digitale overvågning af privatpersoner. Masseovervågning af hele befolkning for, at ”opfange” mønstre er et uhensigtsmæssig skred i magtbalancen mellem borger og stat.

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!