Principprogram – Arbejdsmarked

Venstres Ungdom anser det danske arbejdsmarked som relativt velfungerende og effektivt. Arbejdsmarkedet skal fortsat være bygget op omkring arbejdsgivere, lønmodtagere og deres respektive organisationer. Staten skal blande sig uden om forholdene på arbejdsmarkedet og alene sikre den enkeltes frihed og rettigheder. Venstres Ungdom mener, at det er i er den offentlige interesse at hjælpe folk i beskæftigelse, såfremt de er på offentlig forsørgelse. Dette ansvar ligger hos kommunerne, og det er fuldt og fast dem, der bestemmer, hvorledes denne beskæftigelsesindsats skal faciliteters.

I Venstres Ungdom er vi modstandere af et offentlig finansieret pensionssystem og mener, at det er den enkeltes ansvar at spare op til sin egen alderdom. Derfor bør folkepension afskaffes og i stedet erstattes af et lovkrav om pensionsopsparing. Vi mener inden for dette system, at personer, der ufrivilligt har stået uden for arbejdsmarkedet i længere perioder, skal have mulighed for støtte af staten, såfremt dette er nødvendigt. I Venstres Ungdom mener vi, at det aldrig kan være statens opgave at regulere arbejdsmarkedets vilkår. Markedets udvikling skal ske gennem naturlige markedskræfter, hvor arbejdsmarkedets parter står for det. Ydermere anser Venstres Ungdom det enkelte individs ret til selv at vælge fagforening som en grundpille i det danske arbejdsmarked. Heraf følger også, at ingen fagforening kan forhandle på et individs vegne mod dets vilje.

Derfor mener Venstres Ungdom, at:

  • Arbejdsmarkedets parter frit kan aftale løn og arbejdsvilkår, men samtidig skal tage ansvar for det sociale sikkerhedsnet for arbejdstagerne.
  • Alle foranstaltninger, der begrænser den frie adgang til det danske arbejdsmarked for danskere såvel som udlændinge, skal afskaffes.
  • Den enkelte arbejdstager har frihed til selv at vælge hvem, der skal repræsentere ham eller hende i forhandlinger med arbejdsgiveren.
  • Staten udelukkende skal sørge for de, der ufrivilligt ikke kan sørge for sig selv via arbejde.
Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!