Principprogram – Kultur

Det er ikke statens opgave at definere, hvad der er dansk kultur. Kultur er noget, der sker mellem folk, og er ikke noget smagsdommere fra staten skal beslutte. Staten har kun en enkelt opgave, når det kommer til kulturpolitik, og det er at vedligeholde dansk kulturarv. Venstres Ungdom mener, at det er vigtigt, at vi som nation ikke mister vores identitet i jagten på et friere og mere liberalt samfund.

Danmark understøtter en masse forskellige kulturelle tilbud, som danskerne ikke bruger. Venstres Ungdom mener derfor, at vi skal skabe konkurrence på kulturområdet, så de bedste kulturtilbud overlever. Finansiering af kulturelle tilbud skal derfor ske gennem brugerbetaling eller anden privat støtte og ikke af staten. Det sørger for, at der er en bred folkelig opbakning til de kulturelle tilbud, der udbydes. Samtidig forhindrer det staten i at agere smagsdommer, og lader i stedet befolkningen dømme.

Derfor mener Venstres Ungdom, at

• Staten ikke skal definere, hvad der er god kunst.
• Staten skal ikke støtte kunstnere eller kulturelle institutioner.
• Det ikke er statens opgave at finansiere nogen former for medier, teatre, orkestre eller andet.

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!