Principprogram – Transport

I Venstres Ungdom mener vi, at man skal sikre mest mulig frihed for den enkelte og størst mulig mobilitet. Derfor bør der ikke skabes kunstig efterspørgsel af kollektiv trafik, men derimod investeres i den infrastruktur, der er behov for, med fokus på at projekterne er samfundsøkonomisk rentable, hvorvidt det gælder vejanlæg, jernbaneanlæg eller andre transportpolitiske anlæg. Derudover bør man altid sikre, at den i forvejen eksisterende kapacitet udnyttes bedst muligt.

Vi ønsker en privatisering af al drift af kollektiv trafik. Togdrift såvel som busdrift skal i højere grad være præget af det frie markeds konkurrence. Ikke desto mindre er det afgørende, at den grundlæggende infrastruktur, som jernbaner og deslige forbliver på offentlige hænder således, at der ikke opstår private driftsmonopoler.

Venstres Ungdom ønsker at afskaffe registreringsafgiften på motorkøretøjer og bibeholde de nuværende bil- og brændstofafgifter således, at afgifterne modsvarer de negative eksternaliteter, og at man i højere grad betaler efter forbrug.

Venstres Ungdom ønsker, at ophæve fartbegrænsningen på motorveje. Dog skal dynamiske fartgrænser tages i brug, hvor det ikke er hensigtsmæssigt på grund af vejr, trængsel og vejens forløb.

I Venstres Ungdom hylder vi de teknologiske fremskridt og de muligheder, de giver. Om det er deleøkonomi eller teknologiske landvindinger, bør lovgivningen aldrig stå i vejen for at nye transportformer kan vinde frem på det frie markedsvilkår.

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!