Prehn’s pamperi på pause, tak.

Den 10. juni nød fødevareminister, Rasmus Prehn (A), en eksorbitant, skatteborger betalt, middag på den københavnske restaurant Undici. Med hvem vides det ikke, for den journalist som ministeren skrev på kvitteringen, har nemlig aldrig været ude at spise med Rasmus Prehn.

Prehn, der har for vane at spise og drikke på borgernes regning, har siden famlende forsøgt at finde en forklaring for den bizarre episode. Forklaringerne har taget form i mange afskygninger. Alt fra at ministeren havde læst en artikel af den pågældende journalist, Nordjyskes Søren Wormslev, og derfor i febervildelse havde troet han var tilstede ved middagen, og videre til en søforklaring om at de negative renter var så belastende for statskassen at han faktisk gjorde os alle en tjeneste.

En adfærd og forklaringer som ikke just imponerer Venstres Ungdoms Skatte- og Finansordfører, Simon Andersen “Dette er desværre ikke første gang vi er vidne til de socialdemokratiske ministres fråseri. Det er jo heller ikke lang tid siden, det kom frem at Dan Jørgensen, på et internt møde i Singapore, fik de stakkels skatteborgere til at betale for vin i en prisklasse, som vi andre kun kan drømme om.”

Siden har fødevareministeren også høstet væsentlig kritik for at skulle have optrådt særligt dobbeltmoralsk, idet Prehn selv kom med hård kritik af Lars Løkke Rasmussens bilagsrod i sin tid som finansminister i 2008. Dengang plæderede Prehn for at alle ministre og særlige rådgivere skulle offentliggøre samtlige bilag.

Et forslag som man må formode han ikke længere står bag, eftersom han vedvarende har nægtet at fortælle hvem han spiste middag med d. 10. juni. Derfor kan tiltroen til ministeren også være på et meget lille sted, hvis man spørger Simon Andersen

“Hvordan kan vi stole på at en minister der ikke engang er moden nok til at have et kreditkort, skulle kunne håndtere ansvaret for et helt ministerium.’’
Han fortsætter med en bredere kritik “Det er sjovt hvordan at et parti der nådesløst fører en politik der gør samtlige danskere fattigere, har så travlt med at leve over evne for andres penge. Det her beviser jo bare igen-igen at borgerne generelt er bedre til at håndtere sine egne penge end centraladministrationen er det.’’

Hvad de endelige konsekvenser bliver for Rasmus Prehn er stadig uvist. Dog vil han nok være lidt mere varsom med hvis navne der bruges i forbindelse med den skatteborger betalte middag.

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!