Udenrigs og forsvarspolitik

Vi lever i en evig kamp for frihed, fred og demokrati. Liberalismen kan kun blomstre i et sikkert og fredeligt demokrati. Vi i Danmark, som en del af den demokratiske alliance i den vestlige verden, er forpligtet til at tage vores opgave seriøst.

Udenrigspolitik er kompleks og varieret. Den spænder fra den økonomiske på Wall Street til udviklingspolitik i Afrika. Fra krige i mellemøsten til kampen for menneskerettigheder i Kina.

Venstres Ungdom mener at det vigtigste udenrigspolitiske værktøj går gennem promovering af frihandel. For som franske Frederic Bastiat sagde det: ”Hvis varer ikke krydser grænser, så gør soldater”. Fattigdomsbekæmpelse gennem handel har nemlig vist sig at være den bedste form for udviklingspolitik. Samtidig er denne udviklingspolitik en uhyre stabil sikkerhedspolitik. Og netop mht. den stærke sikkerhed, og Danmarks interesser, mener VU at landet forsvares bedst af professionelle styrker. Derfor mener VU at værnepligten bør afskaffes.

Vi har før oplevet hvordan venstrefløjen og de kulturradikale gang på gang forplumrede Danmarks udenrigspolitiske ambitioner med fodnoter og en indenrigspolitisk dagsorden. De fejlede katastrofalt og Danmarks omdømme led fatal skade. VU ønsker ikke at dette skal gentage sig og mener derfor at Danmark skal være en aktiv og demokratifremmende udenrigspolitisk nation.

VU’s principprogram om udenrigspolitik

VU’s principprogram om forsvarspolitik

Udenrigs- og sikkerhedsresolutioner – En resolution er en politisk erklæring vedtaget på VU’s landsstævne

Scroll to Top

Tilmeld PBS

Vil du gerne have, at det er lettere for dig at gentegne dig i din lokalforening? Vil du gerne være endnu mere med i den liberale kamp? Så tilmeld dig PBS – så trækkes kontingentet automatisk og uden besvær. Det er legende let!

Udfyld formularen nedenfor og du er godt på vej mod et enklere og lettere medlemskab af Danmarks bedste ungdomspolitiske forening!
Sådan gør du:
1. Find dit medlemsnummer på vu.membersite.dk.
2. Udfyld formularen for automatisk betalingsservice – Klik på linket her OBS: Angiv dit medlemsnummer som kundenummer i formularen.
3. Du er nu tilmeldt PBS og bidrager yderligere til den liberale bevægelse.
Man kan kun tilmeldes PBS, hvis indehaveren af kontoen, der tilmeldes PBS, er over 18!